Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ένα δεύτερο "Ταξίδι στην ιστορία της κομμωτικής τέχνης", από το hairsalon.gr

Το παρακάτω αρθράκι γράφτηκε από την Αλεξάνδρα Μπαλή της κοινότητας κομμωτών hairsalon.gr Αναδημοσιεύουμε εδώ το πρώτο του μέρος. Το υπόλοιπο βρίσκεται εδώ

Το ταξίδι είναι η μαία της σκέψης’ γράφει ο Αλαίν Ντε Μποτόν και το δικό μας ταξίδι θα είναι ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο. Θα προσπαθήσουμε να αγγίξουμε το παρελθόν και να βιώσουμε την εξέλιξη της κομμωτικής τέχνης μέχρι σήμερα.

Είμαι σίγουρη ότι θα γεννηθούν σκέψεις που θα θέλετε να μοιραστείτε με άλλους ή ενδεχομένως εικόνες, που θα αποτυπωθούν στο μυαλό σας.

Γυρνώντας πίσω το χρόνο, όσο πιο πίσω γίνεται, παρατηρούμε τη γυναίκα αλλά και τον άντρα να δίνουν μεγάλη σημασία στα μαλλιά, να φροντίζουν την κόμη τους. Η λογοτεχνία, η ποίηση, η ζωγραφική και κάθε είδους τέχνη έχει εμπνευστεί πολλές φορές από τα μαλλιά∙ καταναλώθηκε σε ύμνους γι` αυτά.

Από την βιβλική ακόμα εποχή η ανδροπρέπεια εκτιμούνταν με το μήκος , την δύναμη και την αντοχή των αντρικών βοστρύχων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σαμψών με τη συσσωρευμένη δύναμη στα μαλλιά του.


6 σχόλια:

Unknown είπε...

Ενδιαφέρουσα η ιστορία της κομμωτικής τέχνης.
Μόνο που εμένα δεν μου χρειάζεται πια.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Κωστής

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες οι πληροφορίες.
Καλώς σας βρίσκω!

Mona Trixa είπε...

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τα θετικά σας λόγια. Κύριε Κωστή και εμάς δεν μας χρειάζονται, με την στενή έννοια του όρου, οι πανέμορφες φωτογραφίες σας αλλά παρόλα αυτά τις απολαύσαμε :)

Thanks Toyin!

Mi_Mi είπε...

wow such amazing art work^^
Mi_Mi
x
mi-miworld.blogspot.com/

ερωτοκριτος/erotokritos είπε...

Απίστευτο το μαλλί της μινωίτισσας έτσι;; Είχαμε και γ.. τα κομμωτήρια στο Ηράκλειο τότεσας !! χαχα

Mona Trixa είπε...

Όντως ναι! :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...